10 Правила на Пешеходеца #10rules #pedestrian #traffic #walk #howtocross #walkingfordummies #howtocrossthestreet #howtowalk #rules #walkandtype #howto #respect #besmart #beweird #weirdthoughts #tuesday #stayweird


Преди време писах за правилата на възпитания човек. И тогава заговорих малко и за пешеходците. Затова, разширих малко темата за тях и написах няколко правила на пешеходеца. Ето ги и тях:

  1. Движете се в дясно. Представете си тротоара или алеята като платна. Две в едната посока и две в другата. И животът на всички ще се подобри значително.
  2. Като се разминавате с някого с багаж или количка, направете му място. Той е с предимство. Мислете за него като за товарен автомобил на нанагорнище.
  3. Оставяйте разстояние между вас и другите, когато сте на опашка. Дали на ескалатор, дали пред банкомат. Една въображаема крачка за вас, една голяма стъпка за човечеството…
  4. Не се спирайте по средата на основни пешеходни кръстовища. Като искате да си говорите с някого, преместете се встрани, за да не пречите на всички останали.
  5. Задържайте вратата на следващия човек. Ако преди вас друг я е задържал, поемете щафетата. Когато човек реши да е възпитан и да задържи вратата, много лесно влиза в омагьосан кръговрат и се превръща в портиер. Нека да не наказваме всяко добро дело.
  6. Когато е много оживено, по-бавните се движат в дясно и освобождават лява бърза лента. А не да се движат всички с една и съща скорост и да се блокира тротоара. Същото важи и за ескалаторите.
  7. Не си заравяйте носовете в телефоните докато вървите. Блъскате се в хората и нарушавате движението. Освен това, изпускате всички интересни неща около вас.
  8. Като се включвате в колона от ходещи хора, изчаквайте ред, а не се бутайте. А пък колоната, също трябва да внимава и да предостави свободно място за допълнителни хора.
  9. Когато се движите много голяма компания, не се разтягайте на целия тротоар. Оставяйте въображаема лента за насрещното движение!
  10. Най-важно!: Пресичайте само на регулирани места. Спирайте демонстративно и се оглеждайте на всички страни преди да стъпите на улицата. А не да си вървите и изведнъж да решите да свиете вляво и да тръгнете по улицата и да изненадате колите! Те как да знаят?? Дайте им знак…

crossthestreet

Има и още, разбира се. И всяка прилика с действителни лица е почти случайна, знаете. А Вие какво мислите? Трябва ли да се съобразяваме един с друг или всеки сам да се оправя? Споделете Вашите странни мисли и ми пишете предложения за другата седмица! Какво искате да напиша или да направя? Ако имате идеи, пишете в коментарите и по социалните мрежи! И така и така сте там, покажете ми любовта си като харесате и споделите. А ако още не сте го направили, абонирайте се сега и харесайте Фейсбук страницата, за да не изпускате други такива почти забавни творения!

Facebook                       Twitter                        Instagram                    Tumblr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s