9 НЕЩА, КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИТЕ, КОГАТО СТЕ БОЛНИ! #sickday #weirdthoughts #Tuesday #stayweird #besmart #itgetsbetter


Вирус, грип, настинка… Всички хора, по различен начин,  изкарват различните болести. Вие сте умни хора, поне така преполагам (Great minds and all that! ) и няма да ви дотягам с баналните съвети. Ето няколко неща, които според мен, е важно да се знаят:

  1. Не се отчайвайте! Основна част от болестта идва от главата. Имайте вяра в лекарствата и в процеса. Ще отнеме време, но няма да сте болни завинаги!
  2. Не се ровичкайте по Социалните мрежи! Когато сте зле, те са Ви враг. Вие сте във ваканция и сте на легло и сте супер зле. Какво ще Ви помогне да гледате другите как си изкарват чудесно? Слънцето ги пече, на море са, ядат твърда храна…
  3. Като цяло, гледайте да не комуникирате много с хората! Имате температура и не знаете какво правите и говорите. 20 часа сте имали треска всякакви мисли и халюцинации са Ви минали през главата…. Не е нужно да ги споделяте… или дори да ги изричате на глас.
  4. Не се ядосвайте като Ви казват хората какво да правите! Повечето са тъпи съвети, да! Но са добронамерени!: „Пий течности!“, „Взимай лекарства!“, „Лекувай се!“ – Добре, че ми казахте, иначе нямаше никакви мерки да предприема и щях да умра от настинка!
  5. Не отхвърляйте съветите на хората! Понякога откриваш вълшебните лекове, и се чудиш как си оцелял досега без тях!(Клеева Тинктура, VapoRub)
  6. Не бъдете сноби! Вземете ракията на чичо и се разтрийте! Да, мирише и после се изпарява! Така действа! Ще го преживеете!
  7. Не бъдете безотговорни! Ако сте на публично място, носете маска! А ако сте здрав и видите някого с маска, не е защото е новата мода или му е мега лесно да диша. Прави го заради Вас. Вместо да го карате да се чувства неудобно, засрамете този, който не носи маска!
  8. Не подценявайте графика на прием на лекарствата. Ако сте прекалено замаяни, навийте си аларма да звъни през определен период от време, за да не изпускате часовете.
  9. Не се преструвайте! Когато вече сте добре, не подвеждайте хората около вас да си мислят, че още сте супер зле. Не можете вечно да се жалвате и излежавате. Животът продължава, не се оставяйте Ви подмине!

sick

Има още, ама малко съм замаяна и не мога да мисля… А Вие какво мислите по въпроса? Споделете Вашите странни мисли и ми пишете предложения за другата седмица! Какво искате да напиша, направя? Ако имате идеи, пишете в коментарите и по социалните мрежи! И така и така сте там, покажете ми любовта си като харесате и споделите. А ако още не сте го направили, абонирайте се сега и харесайте Фейсбук страницата, за да не изпускате други такива почти забавни творения!

Някой дали изобщо стига до последното изречение? Ако е така, пишете ми странни неща в коментарите!!! Останете странни!

Facebook                       Twitter                        Instagram                    Tumblr

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s