10 СЪВЕТА ЗА НАМИРАНЕ НА ВДЪХНОВЕНИЕ #CREATIVITY #INSPIRATION #ITGETSBETTER


Рано или късно, ще откриете своето вдъхновение! Без паника! Всеки човек, влиза понякога в креативна дупка. Аз, когато блокирам и не мога да открия вдъхновение, за да си върна моджото, правя следните неща:

  1. Подредете работното си място. Чисто пространство, чиста глава. Няма да се разсейвате с хвърчащи листчета и боклуци. Ако Ви дойде идея няма да търсите половин час молив, защото всичко ще си е на мястото.
  2. Сменете обстановката. Ако сте вкъщи, излезте в парка или на кафе. Или ако по принцип работите от някакво кафе, сменете го. Дори местенето от една стая в друга помага!
  3. Спрете. Просто за минута, за час, спрете! Починете си и направете нещо друго. Разсейте се! Излезтте с приятели! Поиграйте на мините на компютъра. Полейте цветя, че почти са умряли горките. Дайте време на мозъка Ви да почине.
  4. Интернет пространството. Pinterest! Youtube! Интернет…Там има всичко! Винаги получавам вдъхновение. Не казвам да крадете… но всичко, за което се сетите, вече съществува в различни форми и вариации!
  5. Водете си записки! Например, в тефтер/тетрадка с идеи или дори на диктофон (олдскул). И винаги да ви е под ръка, защото има опасност най-гениалната Ви идея да избяга, защото сте нямали лист и молив наблизо.И когато зациклите, потърсете вдъхновение от себе си. А и като отлежат идеите, човек придобива перспектива и съвсем по различен начин вижда нещата.
  6. Отървете се от всички разсейващи и тежащи задачи. Освободете съзнанието си от всичко, което Ви пречи! Освободете съзнанието си от страничните неща. Как да съм креативна като не съм си оправила още багажа за морето и главата ми е пълна със списъци?!(бански, кърпа, тениска, панталони, рокля, четка за зъби.)
  7. Упражнения. Разходка, тичане. Всякакво физическо упражнение повдига нивото на адреналин и проветрява главата. Освен това е и полезно!
  8. Помолете за помощ близките и приятелите си. Дори само да Ви изслушат и да Ви кажат: „Не. Това не е добра идея и е расистко!”, пак помага!
  9. Обградете се с креативни и позитивни хора. Отървете се от енергийните вампири!Нямате представа, колко помага това!
  10. Медитация. Като цяло е добре да медитира човек. Да се освобождава от мисли на тревожност. Дори и да си свършил всички притеснителни неща, мислите за тях не винаги изчезват. А спокойствието ти дава свобода от самия себе теб. Каквото стане, стане, все пак!

BLOCKED

Сигурно има и още. А Вие как намирате Музата си? Ако имате предложения или забележки, напишете ги в коментарите и по социалните мрежи. И така и така сте там, покажете ми любовта си като харесате и споделите. А ако още не сте го направили, абонирайте се сега и харесайте Фейсбук страницата, за да не изпускате други такива почти забавни творения! Останете странни!

Facebook                       Twitter                        Instagram                    Tumblr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s