12 НЕПИСАНИ ПРАВИЛА НА ВЪЗПИТАНИЯ ЧОВЕК #respect #IamWeird


Хората са станали толкова невъзпитани и така усложняват живота на хората около тях, та дори и на себе си. Понякога се чудя на хората и на тяхната несъобразителност. Аз също понякога се усещам, че, всъщност съм доста несъобразителна. Ето няколко неписани правила, с които можем да започнем да правим съжителството си на тази планета по-приятно:

 1. Оставяш едно стъпало разстояние на ескалатора между теб и човека пред теб, а не му се завираш да го притесняваш!
 2. Неписано правило за пешеходците е да се движат от дясно. И да си разделят тротоара с невидима граница по средата, а не да се блъскат като овце.
 3. Когато се качваш в транспортното средство първо изчакваш от страни, да слязат хората отвътре. Повтарям отстрани! Така че, да имат достатъчно място да слязат, а не да се буташ и да не им позволяваш да излязат.
 4. Когато някой е със слушалки, го изчакваш да ги свали, за да те чуе, а не му говориш докато е с тях и после да се чуди човекът какво си казал. Ти не си мим!

  WHAT

 5. Когато се разминаваш с някого на тясно пространство, не го опипваш и не правиш контакт с очите. Ситуацията е неудобна за всички, разминаваш се максимално бързо и безболезнено.
 6. Ако чакаш на опашка и пред теб има друг човек, а продавачът/барманът помисли, че ти си на ред. Възпитано е да поправиш несправедливостта и да върнеш първото място на човека, на когото принадлежи… А не да се предреждаш и да се заблуждаваш, че не се, защото „така се е паднало”.
 7. Когато играеш на игри, етикетът диктува да не се биеш с по-слабите от теб и да ги покосяваш с един удар, просто защото можеш. Това не те прави много добър в играта, а осемдесети левъл гадняр.
 8. Когато искаш от някого услуга, не се държиш все едно човекът ти е длъжен и ти му правиш услуга! А се държиш смирено, благодарно, възпитано!
 9. Когато използваш нещо чуждо или общо, го връщаш в изходна позиция. Оставяш го както си го намерил. Дали е тоалетната, дали е работно място, дали е млякото, което трябва да върнеш в хладилника, а не да го оставяш отвън!
 10. И като заговорих за тоалетни… Като видиш хора, които са пред тоалетна, възпитано е да попиташ дали чакат, а не да ги подминаваш. Хората, ако имат избор не стоят да се социализират пред тоалетната. Това не е най-приятното място за стоене. Явно чакат. Поне попитай.
 11. Когато говориш по телефона, е възпитано да се извиниш и да излезеш от помещението. Останалите 20 човека, не искат да чуват личните ти разговори за кучета, котки, срещи и тн.
 12. Когато тръгнеш да разказваш някаква история, я разказваш до край! А не решаваш по средата, всъщност, по една причина или друга, че няма да я разкажеш и да измъчваш хората.

Всяка прилика с действителни лица е почти случайна. Да, аз съм странна и такива неща ме впечатляват! А Вие възпитани ли сте? Спазвате ли тези правила? Дразните ли се, когато не се спазват? Разпознавате ли ваши приятели или познати в този списък? Ако искате да добавите към тези правила, пишете ми в коментарите и по социалните мрежи! И така и така сте там, покажете ми любовта си като харесате и споделите. А ако още не сте го направили, абонирайте се сега, за да не изпускате други такива странни мисли!!! Останете странни!

Twitter                 Facebook                   Instagram             Tumblr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s